Even voorstellen: Chipfreak

Ik ben begonnen met de commodore 64, dit was een grote vooruitgang ten opzichte van wat er op de markt was. 

Dit ging verder als de ping pong spelletjes, deze heeft kleur en mooi geluid en toen kwamen de computerbladen en wat heel belangrijk was er werd echt geprogrammeerd naar de mogelijkheden van de 64.

Software dat stond op tapes later op een floppy, het laden van een programma duurde lang en nam ruimte in. Dus er werkt gewerkt met een turbo om meer op een floppy te zetten en sneller te laden.

Wel gezegd 360K en later een speciaal knipschaartje aangeschaft, de floppy knipte je in en dan kon je het aan twee kanten gebruiken.

Maar ja toen de Amiga 500 op de markt kwam, werd dat toch aantrekkelijk. Even afwachten dat de prijs wat zakte en met een dikke knip naar de winkel.

Thuis gekomen ja wat nu, laat nu in de krant een advertentie staan van een Amiga club die opgestart werd. Keus was makkelijk gemaakt, lid geworden.

Deze club begon gelijk met een CLI cursus want dit ging over de besturing van de computer, deze cursus is door de leden zelf gemaakt.

Later een uitbreiding voor meer geheugen, dan werd het een Amiga 500+

Het ging steeds verder, ook op de club tot wel meer dan 100 leden er werd overlegd. (Dus je leerde van elkaar) Het was altijd beregezellig de computers werden aan elkaar gekoppeld om race wedstrijden te doen met 4 personen.

Er kwamen clubdiskettes en clubbladen uit, de bladen werden gemaakt met pagestream, maar commodore ging jammer genoeg over op eigen gemaakte