Genealogie

De laatste jaren heeft genealogie een grote vlucht genomen, doordat vele archieven zijn of worden gedigitaliseerd.

Met behulp van genealogie zoekmachines, bijvoorbeeld ( http://www.wiewaswie.nl )of door het rechtstreeks inloggen bij de archieven van gemeentes en provincie, bijvoorbeeld ( http://archief.amsterdam/indexen/ ) kan men op achternaam en voornaam naar familie zoeken.

Vele documenten zijn beschreven en de bij behorende aktes zijn vaak in te zien, daar in kan men geboorte tijd en eventuele getuigen in vinden, dit geld ook voor de huwelijks aktes en overlijdens aktes.
Begin met je zoektocht bij je zelf, bepaal of je de mannelijke lijn wilt uitzoeken, dus je vader of de vader van je vader, of de vrouwelijke kant dus je moeder of de vader en moeder.

Op deze manier kan je goed terug zoeken naar familie in verleden tijd. Je kan dan terug zoeken tot je niet verder kan dan zijn er nog eventueel kerkboeken en notarisboeken waar in je kan zoeken.
Als je gegevens hebt gevonden en die wilt bewaren zijn er diverse programma’s waarin je dit kan verwerken een voorbeeld is bijvoorbeeld Aldfaer of Treemaker.

Binnen onze club zijn er diverse leden actief met dit onderwerp. Heeft u ook interesse in genealogie kom dan een keer naar de clubdag voor meer informatie.